CikguAzman.com

perkongsian dari seorang guru

2019 bercuti

Jalan-jalan Cuti Sekolah Bulan Ogos 2019 (Part 2)

Perjalanan diteruskan ke melalui tepian laut menuju ke Melaka. otw perjalanan, wife dah nmpak hotel grand lexis yg top tu. so, kami menyinggah sekejp. nak merasa duduk maybe next time yerr… sbb harga 1 malam dah rasa mahal, lbh kurang nk sama dgn bajet cuti kami ke singapore ni.
so, ni jela, pic2 yg sempat kami snap di hotel grand lexis port dickson…

then, kami teruskan perjalanan menuju ke selatan. melalui melaka, singgah makan asam pedas melaka. fuhh…rasa mmg terangkat, masam,pedas..menyengatt.

dari melaka, cadangnya nak singgah banda hilir..tp apakan daya, masa x mengizinkan. terus naik highway plus terus ke johor. johor…tungguuu…

ada 2 tempat yg jadi pilihan sblm masuk ke singapore, 1st stesen bas larkin…2nd jb sentral. bila dah agoda apa yg patut, kami decide jb sentral sbb byk hotel yg tawarkan penginapan yg berbaloi-baloi. kami sewa di erica hotel, siap breakfast. walk in jer ke jb sentral. jarak dr erica hotel ke jb sentral, ada la dlm 800meter.

cerita — day trip ke singapore

dr jb, kami melalui batu pahat, muar dan singgah makan mee bandung johor. lps mkn terus ke kl utk tido 1 malam. x larat nak direct drive ke perak..huhu

di kl, x lengkp kiranya klu x singgah ke dataran merdekan..kan. tambahan lg dh nk dekat hari kebangsaan, so singgah2 dan layan gambar..

lps dah puas bgambar, terus balik ke perak. alhamdulillah, jln highway x jem… so kami smpai lebih kurang 5.30 petang..