CikguAzman.com

perkongsian dari seorang guru

cerita lawak

CERITA LAWAK: Buah Durian

Hah , sebelum berhenti rehat class online hari nie , cikgu nak tanya sikit ,  sekarang musim durian ,  macam mana nak pilih buah durian yang bagus ! Mat Idui : Bapak saya kata tengok durinya cikgu , duri beso…

CERITA LAWAK: Pelaburan Bijak

Baiklah, aku sibuk sikit hari ni tapi aku cuba post walau ringkas. Hari ni aku ingin berkongsi tips pelaburan bijak. Ini adalah sah, benar dan tiada unsur haram kecuali modal itu haram. Dengan hanya RM 300, anda mampu mendapat SEJUTA!…

Uji Pendengaran

Seorang suami yg berumur 70 thn ingin menguji tahap pendengaran isterinya yg berumur 65 tahun. Dari jarak 10 meter suami memulakan dialognya. Suami:  _”Awak masak apa hari ni?”_ Dia mendapati isterinya senyap. (Dari jarak 7 meter pula) Suami:  _”Awak masak…

cerita lawak

CERITA LAWAK SERAM: Bilik No 39

KISAH BENAR Kisah bermula pada 9 Januari, dua tahun yang lalu di sebuah hotel di Cameron Highlands. Penyewa: “Bilik no. 39 ada kosong tidak?” Receptionist: “Kosong tuan!” Penyewa: “Boleh saya tempahkan?” Receptionist: “Boleh tuan!” Setelah menempah bilik tersebut, si penyewa…

cerita lawak

CERITA LUCU: Kambing Biri-biri

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa soalan tak? Pakcik : Boleh aje… Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari? Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?” Pemuda : Yang putih. Pakcik :…

cerita lawak

Kacang Langkawi

Ada sepasang suami isteri tua baru tiba di jeti Kuala Perlis dari Langkawi. Setelah menahan sebuah/ teksi mereka duduk di tempat duduk penumpang belakang. Tiba2 selepas 10 minit si Isteri bertanya kepada pemandu teksi.  Makcik : Dik .. O …..